top of page

Programma

Op de open dag zijn er verschillende praktijkhouders aanwezig om met u in gesprek te gaan. Zij stellen hun praktijk open zodat u uitgebreid kunt kennismaken en vragen kunt stellen

Daarnaast kun u gratis deelnemen aan een of meer van onderstaande workshops. Wilt u zeker zijn van een plek meldt u dan even aan voor de workshop(s) van uw keuze.

12.30 - 17.00 uur        Informatiemarkt

13.00 - 13.45 uur        Workshop Strekkingen geven ruimte

14.00 - 14.45 uur        Workshop Bewust chocolade proeven

15.00 - 15.45 uur        Workshop Omgaan met stress

16.00 - 16.45 uur        Workshop Leer de taal van je lichaam

Psychotherapie

Informatiemarkt

Onder het genot van een kopje koffie of thee verwelkomen onze therapeuten u in hun praktijk. We gaan graag met u in gesprek over uw welzijn, geven nieuwe inzichten in uw fysieke en mentale gezondheid, en vertellen meer over onze aanpak. 
 

Strekkingen geven ruimte. In je lijf en je hoofd.

Jos van Biesen
Shiatsu praktijk Jos van Biesen
www.josvanbiesen.nl

strekkingen achterover KT.jpg

U kent het gevoel vast wel; even de armen of benen strekken om daarna weer verder te kunnen gaan met dat waarmee al zo’n tijd bezig was. Het strekken is niet alleen lekker, voor je lichaam maar verlegd ook even de aandacht. Uit je hoofd naar je lijf.

Regelmatig strekken, met aandacht, leert je ook signalen herkennen van je lichaam. Subtiele signalen die, wanneer ze onopgemerkt blijven kunnen leiden tot stijfheid, pijn of kramp. Dagelijkse rekoefeningen geven een indruk hoe er aan toe bent op dat moment.

In deze workshop leer je een serie oefeningen die je helpen om de signalen te herkennen. Door ze met aandacht, rust en op geleide van de ademhaling uit te voeren kan het je een meditatief moment opleveren. Bovendien kun je ongemakken herkennen, voorkomen en soms zelfs verhelpen.

Image by amirali mirhashemian

Bewust chocolade
proeven

Marjolein Ghijsen
De intuïtieve diëtist
www.deintuitievedietist.nl 

Nu zul je denken: een diëtist? Chocolade proeven? Gaat dat samen? Jazeker! Want de intuïtieve diëtist is niet zomaar een diëtist. Deze praktijk legt de focus niet op je gewicht, maar op het verbeteren van gezondheid door je goed voelen in je lichaam. En daar kan chocola zeker een rol in spelen!

 

Sta jij er wel eens echt bij stil hoe chocola smaakt? Of eet je zonder het door te hebben een hele reep weg? Weet jij wat je echt lekker vindt? In de workshop ‘bewust chocolade proeven’ gaan we samen ontdekken waar chocolade allemaal naar kan smaken als je er de tijd voor neemt. En leer je wat van invloed is op de smaak. Zodat je kunt gaan kiezen voor die chocola waar jij echt blij van wordt.​

Omgaan met stress

Gerard Toussaint
To Zen
www.tozen.nl

Work life7.png

Is het jaar 2023 voorbij gevlogen of wellicht aan je voorbij gegaan. Op tijd naar je werk, volle agenda, kinderen op tijd naar school, dat telefoontje nog even plegen enz. We rennen wat af en zijn hele dagen druk, druk, druk.
Veel energie verdwijnt in zaken om ons heen en dat gaat ten kosten van de tijd voor onszelf.

En heb jij je daarom in 2024 voorgenomen minder te laten lijden door stress of gejaagdheid en voornemens meer tijd te nemen voor jezelf. Weet je alleen niet hoe je dit concreet kunt aanpakken.

Hoe zou het voor je zijn als je door hele eenvoudige bewegings- en ademhalingsoefeningen je stress niveau zou kunnen verlagen. En s ‘ochtends uitgeslapen wakker te worden en energiek de dag kunt beginnen.
Wat als je daardoor zelf weer aan het roer kunt gaan staan vanuit voelbaar meer innerlijke rust.

Image by Caroline Veronez

Leer de taal
van je lichaam

Esther de Wit
Terug bij Mij
www.terugbijmij.nl

Je lichaam heeft een eigen taal waarmee het met jou communiceert. Je lichaam stelt je in staat te genieten van eten, de natuur, aanraking. Het waarschuwt je voor gevaar, en heeft zo zijn eigen mening over welke kleren het graag draagt, of welk eten het graag eet. Helaas hebben we deze taal nooit geleerd, en kunnen we er dus niet naar luisteren. 

 

In deze workshop leer je hoe je de taal van je lichaam kan verstaan en kan inzetten bij elke keuze in je leven. Bij het kiezen van kleding of eten, of je wel of niet wil sporten of een nieuwe baan of nieuw huis ‘goed voelt, of iemand de waarheid spreekt en het beste met je voor heeft. Je lichaam vertelt het je allemaal…. Leer jij weer luisteren?

bottom of page